Αποσπάσματα από τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Θ. Καράογλου στον flash στο δημοσιογράφο Κ. Παρρά - 23.9.2011

Αποσπάσματα από τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Θ. Καράογλου στον flash στο δημοσιογράφο Κ. Παρρά - 23.9.2011

«Πριν ζητήσουμε εκλογές εμείς προτείναμε συγκεκριμένα πράγματα, είπαμε δηλαδή υπεύθυνα, ρεαλιστικά και τεκμηριωμένα στο Ζάππειο Ι πέρσι και τον Μάιο φέτος του 2011 στο Ζάππειο ΙΙ καταθέσαμε τις προτάσεις μας και είπαμε ότι εκτιμούμε ότι η πολιτική αυτή την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση κι έχει βεβαίως 1,5 χρόνο ήδη που ακολουθεί τη συγκεκριμένη πολιτική με την υπογραφή του μνημονίου και στη συνέχεια, είναι μια πολιτική αδιέξοδη.

 Καταθέτουμε λοιπόν τις προτάσεις μας οι οποίες λένε ότι πρέπει να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος σε ό,τι αφορά τα οικονομικά έτσι ώστε να ξεπεραστεί η κρίση το συντομότερο δυνατόν και με το μικρότερο δυνατόν κοινωνικό κόστος. Βλέπουμε όμως ότι η κυβέρνηση επιμένει δογματικά στην πολιτική που ακολουθεί, την πολιτική της τρόικας, την πολιτική του μνημονίου, την πολιτική του μεσοπρόθεσμου, η οποία σε τι συνίσταται; Συνίσταται σε οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων, συνίσταται σε μια φοροεισπρακτική πολιτική σε βάρος επιχειρήσεων, νοικοκυριών, φυσικών προσώπων, είναι μια πολιτική όμως η οποία βλέποντας συνεχώς τα στοιχεία δεν οδηγεί πουθενά. Επιμένουμε λοιπόν και λέμε ότι ή αλλάξτε πολιτική και εφαρμόστε μια αναπτυξιακή πολιτική σαν αυτή που σας προτείνουμε που δεν είναι μαξιμαλιστική, που είναι ρεαλιστική και υλοποιήσιμη, ή πάτε σε εκλογές.

 Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε όμως εκβιάζουμε τις εκλογές γιατί εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ. Εμείς δε λέγαμε όλο το 2009 πως ό,τι και να κάνετε το Μάρτιο του 2010 με αφορμή τη λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας σας πάμε σε εκλογές. Εμείς λοιπόν δεν εκβιάζουμε εκλογές, αντίθετα προτείνουμε υλοποιήσιμες ρεαλιστικές σοβαρές προτάσεις για να εφαρμόσει η κυβέρνηση γιατί βλέπουμε το αδιέξοδο της πολιτικής.

Κοιτάξτε, υπάρχει μια εμπειρία στην Ελλάδα, υπάρχει μια εμπειρία των κυβερνήσεων ’89 του κ. Τζαννετάκη και στη συνέχεια στην οικουμενική του κ. Ζολώτα. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει μια παιδεία, μια κουλτούρα αποδοχής τέτοιου είδους κυβερνήσεων. Υπάρχει ένα πρόβλημα, θα είναι μια κυβέρνηση η οποία θα είναι θνησιγενής, θα είναι μια κυβέρνηση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν χρειαστεί όμως και αυτό να γίνει εμείς δε θα ήμασταν αντίθετοι, αλλά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ομολογεί ότι εμείς τελειώσαμε, δεν μπορούμε πλέον να κυβερνήσουμε, δεν είναι κακό να πει ο πρωθυπουργός ότι παραιτείται και να βρούμε μια λύση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Αν κι εγώ θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι οι καθαρές λύσεις.»